Tartom az átlagot

Tartom az átlagot

Egy csodatévő down szindrómás fiú

2016. november 30. - Alsóhang

 

 Na jó, ne olyan csodát várjunk, mint amilyeneket Jézus Krisztus tett, hanem valami sokkal profánabbat, sokkal hétköznapibbat. Egyszerűen mosolyt csal az arcunkra, miközben gyönyörködteti a szemünket. Valami olyasmit, ami feltűnően hiányzik a nagyvárosok benzinszagú beton rengetengéből. És mindezt hogyan? Művészettel. Ugyanis Dani művész. Rajzol és fest napi szinten. Na, ne valami nagyüzemi dologra tessék gondolni, hanem csak úgy egyszerűen, egy vonallal, otthon, a szobájában. Furcsa, groteszk figuráin keresztül bepillantást kaphatunk egy szellemileg sérült fiú világába, oda, ahova másképp nem tudnánk eljutni.

betukarkoto_fk_0043_k.jpg

Van itt méhecske, kutya, cica, véznaujjú maki. Dani hatalmas zoológiai tudást gyűjtött össze állatos könyvektől roskadozó könyvespolcairól. 

És hogy jön a képbe az anyukája, Kesserű Andrea?
Úgy, hogy ő pedig Dani műveit felhasználva divatot teremt, mivelhogy szakmája szerint divattervező. Mégpedig nem is akárhogy teszi ezt! Hulladékplexi és újrahasznosított szemüveglencse felhasználásával gyártja észkereit és táskáit, melyeket a világ minden tájáról vásárolnak már, és ajánlják egymásnak nők és férfiak egyaránt.

 

vagott.png

Sikerük titka? 

A történet személyessége. Felsőgödön gyártanak mindent, nem mellesleg teljesen kézzel. Nem is lehetne az eljárást gépesíteni, meg amúgyis, ezek a dolgok, épp emiatt különlegesek. Gyakorlatilag így, kettecskén hozzák létre ezeket a lenyűgöző és divatos tárgyakat. 

img_fk_07764_k.jpg

A naív figurák és élénk színek kettőse garantáltan feldobja a kegyetlen hétfő reggeleket. Ha képtelen is lennél mosolyt kiizadni magadból a láttukra, garantáltan meg fogod bámulni, ha szembe jön veled az utcán.

Amúgy meg, ha kedvet kaptál egy kis magasművészethez, akkor a Wamp Dizájnvásáron vagy a www.kesseru.com/kesha.html címen még további munkáikból válogathatsz. 

img_fk_0130.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kotojel.blog.hu/api/trackback/id/tr5612013108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása